STEM 0-1-2-3 ETWİNNİNG PROJESİ BAŞLIYOR

Okulumuz öğretmeni Yeşim Çiftçi öğrencileriyle eğlenceli etkinliklerden oluşan projelerine başlayacaklar.Projede STEM yaklaşımının öğrenciler tarafından değerlendirmesi amaçlanmaktadır.Bilindiği gibi 21. yüzyılın gereksinimlerini arayan ülkeler artık üreten, sorgulayan ve olaylara farklı pencerelerden bakabilen nitelikli bireylere ihtiyaç duymaktadır. STEM yaklaşımı bu ihtiyaç duyulan bireyleri ortaya çıkarmak için uygulanan bir yaklaşımdır. İlkokul seviyesindeki öğrencileri STEM bakış açısı ile tanıştırıp disiplinler arası işbirliği, iletişime açık olmayı, etik değerlere sahip olmayı, araştırma, üretme ve yaratıcılıklarını kullanarak problem çözmeyi amaçlanmaktadır. Proje  çocukların bu isteklerini destekleyerek onların buluş yapmalarına ve hayat boyu öğrenen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

Projenin hedefi, her şeye kolayca ulaşabildiğimiz bu zamanda, öğrencilerin içlerinde körleşmeye başlayan merak duygusunu canlandırmak, harekete geçirmek, bu sayede onları araştırmaya ve sorgulayarak öğrenmeye yöneltmektir. Kişinin merak ettiği bir konuyu araştırarak, inceleyerek, deneyerek, yaparak ve bu süreç sonunda ulaştığı sonuçları sorgulayarak öğrenmesini sağlamaktır.Proye katılan öğretmen ve öğrencilerimize eğlenceli çalışmalar ve başarılar diliyoruz.

30.11.2020 419